Cindy Star

När man rider andras hästar så inser man verkligen hur mycket men saknar att rida sin egen. Saknar att hoppa, tävla och allt annat!

Dagens och gårdagens ridpass!


Igår:

Buster: Skrittade ut barbacka i regnet med Moa på Flash. Red först lite i en skog som ligger precis vid Busters och Prince hage på en stig som kom ut nere vid tåget, där red vi till vänster. Dit åt hade jag eller Moa aldrig ridit för då kommer man mer in mot upplandsväsby centrum och bostadsområdet, men nu red vi dit iallafall. Sen så red vi runt lite där inne och sen kom vi ut vid infarten vid stallet igen.

Prince: Honom red jag i ridhuset för jag var inte så sugen på att rida ut igen för det hade börjat regna mycket mer då. Jag kan ju då berätta att det var fler som inte ville det, men men. Det var bra träning för Prince som är mötesskygg och kastar sig om någon kommer framifrån. Så med 8 pers i ridhuset + en person som rider lektion var inte det roligaste, men det gick och han var hur fin som helst. Försökte bara rida på och inte ha så stora krav och göra det som passade bäst för stunden eftersom man behövde hålla koll på alla andra.

Idag:

Prince: Red ut med Olivia med Miranda och Moa med Flash i 1 h och 45 min och jag kan kalla det ett hel**te för att det var så kallt. Vi började iaf med att rida till en skog där det finns lite stockar som man kan hoppa över så det gjorde vi och han var så himla duktig och brydde sig inte eller tittade ett dugg. Sen så red vi ut ur skogen igen och red till det stället där man kan bada med hästarna på sommaren så att de fick kolla lite på vattnet men vi gick inte i, när vi hade varit där så red vi på en asfaltsväg en liten bit hemåt och sen red vi vanliga vägen hem som man rider när man rider över-under.

Buster: Han fick vila helt för jag var helt genom frusen när vi kom tillbaka och hade inte tinat förren 30 min innan jag åkte hem och jag var i stallet från kl 13-18 och de sista 30 min var det mocka som stog på schemat. Imorgon blir han första prio!



/// Emma

svar!

Fråga: Vem är hästen på tredje bilden? :)

Svar: Det är min första ponny som jag hade innan Buster som vi fick ta bort efter att hon hade varit skadad i 1 och ½ år.

Fråga: skulle ni kunna skriva vem som skrivit inläggen är ni snälla?
annars blir det väldigt rörigt.

Svar: självklart ska vi försöka tänka på det!

/ Emma

Utrustning

Har så mycket fina saker jag vill använda till cindy som jag köpt på Stockholm horse show, fått i julklapp och i present. Så nu får hon hålla sig frisk! Inga mer hältor sår eller konstiga bucklor!
Har bland annat:
Ett brunt Jacson Schabrak men ett dressyr.
Svart-vita softup, har ju skrittat i dom. Men vill galoppera och hoppa i dom också!
Ett mörkblåt KL-schabrak.


Nåt jag däremot haft använding för är Back on track paddarna jag köpte, heheh!


// Olivia



Ingen regeländring

Skönt att ridsportsförbundet inte ändrade någon regel till slut, eller i alla fall inte än på ett tag...

http://www3.ridsport.se/Tavling/Nyheter/2011/12/TillfalligfrysningavMom1512/
/Olivia

Går med lilla Cindy <3

Har gått i 40 min nu, duktigt!


Mitt hjärta består av er tre! ♥






Stackars lilla hästen

Hallå! vilken dag det varit alltså. Kommer till stallet och ser att Cindy fått en gigantisk svullnad på varsin sida om magen. Ingen visste vad det kunde vara men tog tempen och gick ut och gick med henne en stund i alla fall. Ringde Vetirinären men han tyckte vi skulle avvakta. Under tiden allt det här hände går Miranda omkull i hagen på en betongplatta. Så jag ställer in Cindy i boxen och springer och hämtar Miranda. Kollade henne och sprang med henne i ridhuset men hon var som vanligt som tur var!! När jag fixade med Miranda ringde vetirinären och sa att han ändå skulle ut till stallet så han kunde kolla Cindy ifall jag ville, så en timme senare var han där. Han kollade henne och konstaterade att hon fått en blödning som kan vara ifrån en spark eller så. Hon fick smärtstillande som vi ska fortsätta ge genom munnen nu. Tur att det inte var något allvarligare i alla fall, såg ju hemskt ut! Har en bild på mobilen där man ser lite av svullnaden i alla fall, lägger upp den sen för nu skriver jag från ipaden. Lite senare så fick jag rida Moas fina midnight! Red lite öppna och skänkelvikningar. Det var några andra hästar i ridhuset som hoppade en liten bock och midde vart lite avundsjuk så då var jag också tvungen att hoppa den, hihih. Duktig var han i alla fall! /Olivia

Finaste!




Ångrar mig

Tar tillbaka det jag skrev innan om att prins är renlig, idag är han precis lika lerig som Buster...


En skit gris och en ren prince!

Mina hästar är så himlans olika varann, men det är också det som är kul, eller kanske inte när det gäller detta för då hade det inte varit fel om Buster hade varit lite renligare av sig. Prince är väldigt försiktig och hatar lera och hoppar över alla vattenpölar som kommer när man är ute och rider. Nu innan han har fått någon bra hage i stallet utan har stått i en ler hage precis utanför stallet så har han endast stått på cement golvet som de har lagt innanför grinden och den kanske är 2 kvadratmeter och där har han stått och inte rört sig ur fläcken. Men idag så får han komma ut i Buster och Rasums hage som visserligen ligger en bit bort men den är mycket bättre. Sen så har vi Buster som är en skit gris som oftast kommer in från hagen med en fin lerinpackning på hela kroppen. Från hovarna upp till öronen.  Han älskar att vara ute i skogen och springa i vattenpölar och i leran. Då är man glad för att det finns spolspiltor i stallet när man kommer tillbaka.





Här var han inte alls skitig jämfört med var han va i förrgår och dagen innan dess. Men tur som jag hade då var att mamma fixade honom medan jag red Prinsen.



Dagens ridpass + film från igår!

Cindy skrittades ut med Moa och Corall i barockaprken. Mysigt!
Miranda red jag markarbete/hoppning med i paddocken, samtidigt som Emma med Prince. Var första gången jag hoppade henne. Hehehe ja det gick kanske inte sådär jättebra. Men vi hoppade på en stor volt med lite olika hinder och en studs. Några varv gick faktiskt bra. Jag är van med Cindy som är väldigt pigg och känslig i munnen så det är jätte bra träning att rida Miranda som är väldigt olik Cindy.
En film från igår med Miranda. Kortade ner den på vissa ställen för den var så lång! Hon blir lite ostadig ibland i formen när hon tycker det blir för jobbigt och hon kryper ihop lite i formen också i slutet av filmen. Men tycker det gick ganska okej ändå! Hon kom igång lite mer efter filmen!

Dagens ridpass!



Buster: Det blev inte som jag skrev tidigare uteritt utan det blev markarbete med Olivia och Moa. började med att hoppa på ett vanligt litet hinder några gånger så att han fick värma upp på det. Sen så började jag ligga på en stor volt över hindret och en bom-hinder-bom övning. När jag gjort det några varv och det gick bra så la jag in ett hinder som var byggt av två hinderfyllnader, så att det blev tre hinder på en halv cirkel. När det gick bra så började jag hoppa studsen. Tillslut så hoppade jag allting som en klocka och han var super duktig så jag filmade det uppifrån sadeln, så det kommer upp på bloggen sen trots att det inte alls blev bra.

Prince: Med honom red jag samma sak men jag höll inte på alls lika länge, men i början så var han väldigt tittig för hinder fyllnaderna men när jag hade hoppat dem några gånger så var det inge läskiga alls. Han var jatte duktig i slutet och gick på samma avstånd i studsen som Flash som är en c-ponny med korta steg. Jag red inte alls lika länge på honom som på Buster men han fick hoppa allting några gånger iaf.

God morgon gott folk!

Har precis gått upp och ätit lite frukost/lunch och ska så fort som möjligt bli klar för att få sjuts av mamma till stallet för hon skulle ändå till vallentuna. Idag ska hästarna ridas ut och då hoppas jag att det är massor med roliga tjejer i stallet och jag råkar veta att Olivia redan är där! 



Gååtland!

Dagens ridpass




Cindy:
Henne skrittade jag ut i 40 min med en kompis som gick bredvid. Blåste galet mycket men hon var lugn idag faktiskt. Första gången på länge hahah.
Miranda:
Henne red jag dressyr på i ridhuset. Jobbade med lite fattningar på volt från skritt och skänkelvikningar i trav. Gjorde lite öpnna och sluta också. Hon var väldigt stel i höger men släppte efter när hon kommit igång. Hon är en ganska stark och långsam ponny men idag hade hon ganska bra tempo ändå! Har en film som jag tänkte lägga upp imorgon. Imorgon blir det lite markarbete med Miranda och skritt som vanligt med Cindy!
Smart som man är kommer man till stallet och inser att man inte har några ridkläder där. tur att Emma hade lite kläder som man kunde låna i sitt skåp, hihih.
Miranda
Nu blir det sängen!
/Olivia

RSS 2.0