Hoppat lilla cindy

Skrittade fram Cindy ute i det fina vädret och gick in i ridhuset sen. Värmde upp henne i alla gångarter på volter. Gjorde lite skänkelvikningar och övergångar och hon kändes väldigt fin! Sen tog jag några skutt som gick bra, cindy var hur glad och pigg som helst. Men sen tänkte jag rida lite mer dressyr efteråt men då var hon helt hopplös. Slutade när det ändå gick okej för vi blev bara sura på varandra.
Nu ska jag ner till stallet igen för jag ska sova där i natt. Moa och Klara har lurat ner mig och Sofa dit, får se om vi kommer få sova någonting i natt. Sen fodrar dom ju hästarna klockan 6 i stallet så ja hahah. Har med mig massa godis och gott i alla fall!
Vi hörs imorn!

På väg till stallet

Hej! Nu är jag på väg till stallet, går faktiskt väldigt duktigt tycker jag! Lyssnar på musik och laddar ner alla appar som försvann igår när jag uppdaterade min iPhone. Snart framme vid stallet och då ska jag och Cindy förhoppningsvis ta våra första skutt sen i november! Vi hörs sen!

Kör igång med en lista

Dag 1 - Presentera dig och din häst
Dag 2 – Min första häst
Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Hur började mitt häst intresse 
Dag 5 - Det här finns i min rykt låda
Dag 6 - Det här äter min häst varje dag
Dag 7 - Min favorit grej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardags outfit
Dag 9 - Mitt bästa häst minne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 15 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!



/Olivia

Igår

Igår kommer jag till stallet och min lilla ponny är knoppad och har en fläta i svansen och det står att hon tävlat i söndags på whiteboard tavlan. På mitt träns sitter en nummerlapp och på det andra sitter en stor blågul rosett. Och schabraket är utbytt mot ett vitt. Moa, Klara och Ebba skulle försöka lura både mig och Sofia som också varit göteborg att dom tagit våra hästar och tävlat dressyr med dom haha. Ingen av oss gick väl riktigt på det men dom hade verkligen fixat mycket. I mitt skåp låg desutom transportskydd och priser i form av grimskaft och sporrar.
så när jag red Cindy fick hon vara knoppad och fin. Provade det nya dressyrschabraket på hoppsadeln för ville inte rida i dressyrsadeln såg lite konstigt ut men men. Cindy var fin i alla fall. Hon tar ett sånt himla bra stöd på bettet, när man gör skäneklvikningar blir hon lite väl hög i nacken men hon är ju inte lika stark som hon var i höstas heller så ska jobba vidare på att stärka upp henne igen och komma igång lite smått med hoppningen!
Världens finaste gulligaste bästaste ponnyn! Så söt i knoppar och fina bling-pannbandet!
/Olivia

Göteborg

Flög ner till Göteborg i lördags förmiddag, köpte massa god choklad innan vi gick på flygplanet som var hur god som helst. Den första dagen gick vi runt i Göteborg och shoppade och kollade runt. Irrade bort mig totalt i en jätte stor galleria som hette Nordstan hahah. Åt lunch på Espresso house och middag på en italiensk restaurang!
I söndags var vi på göteborg horse show. Första gången jag var i skandinavium och det var jätte roligt! Började att kolla runt på mässan som var jätte stor verkligen. Mycket större än globen så snurrade runt där ett tag och hittade lite av det jag ville köpa och sen gick vi in och kollade på hoppningen. Spännande hoppning och efter det var det en landskamp mellan svenskarna och tyskarna i fjording-rdining hahah. Ludger beerbaum och Malin Baryard tävlade i dressyr och Malin vann! Såg faktistkt ritkigt bra ut! Och Rolf-Göran körde en fjording men han körde tyvär fel men annars var han jätte snabb! Men det slutade i alla fall med en seger till tyskarna men det var väldigt kul att se! :)
Sen var det agility som vi hoppade över och gick på mässan och sen åt lunch med Sofia och hennes mamma. Sen gick vi lite mer på mässan och kollade hoppning igen. Det roligaste var helt klart världscup hoppningen! Tråkigt bara att inte så många gick till omhoppning men det var en svår bana så det var inte så konstigt!
Köpte inte jätte mycket på mässan men lite fick jag med mig hem!
Nici Eskdaron schabrak - Charlies 449 kr
Dyón tyglar gummi- Minns inte var 380 kr
Vitt och svart swarovski pannband - Charlies 599 kr
Bruna ridbyxor - Minns inte var 200 kr
HV polo strumpor - Fick jag från Charlies för att jag var den sista kunden
Foderskopa - Granngården 20 kr
Hostmedicin till hästen som jag fick när mässan stängde för att dom inte orkade släpa hem det till affären igen.
Sån tur att jag inte beställde varken pannband eller shcabrak från internet för då hade pannbandet kostat 799 som det gör i vanliga fall på Charlies och 850 kr för schabraket!
/Olivia

Tillbaka i Stockholm

Hade egentligen tänkt att blogga men min mobil ville verkligen inte lägga upp några bilder så det blev inga inlägg alls. Tänkte berätta lite om min helg i Göteborg i alla fall men börjar att berätta om vad jag gjort idag!
Idag skulle min lillasyster rida en ponny som heter Corall, det är en liten söt B-ponny. Egentligen hade jag tänkt att rida lite markarbete på Cindy och skritta ut henne imorgon, men böt plats på dom så gick med Cindy när min lillasyster red ut Corall. Sen red hon lite i sommarhagen också och då kollade jag på. Väldigt fint väder var det i alla fall jätte varmt och skönt! :)
/Olivia

Nobody could ever understand how much you mean to me

image description

Glömt att säga att jag åker bort imorgon...

Imorgon åker jag till kap verde och planet åker från Arlanda kl 7 på morgonen så vi måste vara där vid 5, det innebär att jag måste gå upp vid kl 4. Jag kommer hem igen natten mellan måndag och tisdag nästa vecka. När jag är borta så kommer Moa och Klara rida Buster och Sofia Prince. Olivia kommer hem imorgon så hon får underhålla er om jag inte får sitta vid någon dator eller om det finns WI-FI på hotellet.

Kommer sakna mina hästar mest men det var kul att få en kul och hästig helg innan jag åkte. Vi får se om jag skriver något imorgon bitti, eller rättare sagt inatt. Kanske borde sova nu så att jag iaf får 4 timmars sömn inatt.

Puss och kram, Emma

Här kommer vi att bo:


Dagens träning.

Idag och igår har Linda algotsson varit i stallet och haft kurs. Kunde inte vara med igår då jag var och tävlade, men idag fick Prince vara med och hoppa. Vi red roliga men svåra övningar, red mycket på en åtta och linjer över snea hinder och bockar som framridning. I slutet red vi en bana åt både fram och tillbaka, ni får se allt på filmen här. Prince var iaf super duktig och Linda tyckte att han var hur fin som helst och jag kan inte annat än att hålla med. 

 

Man kan shoppa hästsaker denna helg även fast man inte är i gbg.

Detta köpte jag idag på rean på sthlm ridsport, tycker att det orangea schabraket är skit fränt och det blåa är lite mer diskret, men fortfarande snyggt!












As snygg!!



/Emma

Stjärnan is back on track!

La: Katastrof ritt av ryttaren, fick aldrig igång någon bra galopp och jag höll på att joxa med händerna och bla bla bla. Jag orkar inte prata om det, fick iaf 8 fel, rev ettan och a i kombinationen.

Msvb: Satte upp en bra galopp från början och exakt allt rullade på, kom lite nära på några hinder men med bra galopp spelar det ingen gång. Var nolla i grunden och i omhoppningen så hoppade han av tidigare på en oxer än vad jag trodde så jag kom i bak vikt så vi rev bakbommen, hoppade nästa hinder och sen tog jag världens längsta sväng runt hela ridhuset till sista hindret, det var antingen lång sväng och safea eller ta en kort sväng och riskera att riva eller något. Jag gick alltså runt med 0+4 fel och det räckte till en andra plats, men jag var ungefär 3 sekunder före ettan. Dethär var absolut en av mina bästa msvb rundor och den med bäst resultat, även om jag har en vinst från förra året så hade jag 4 fel i grunden den gången och nu 4 fel i omhoppningen. Jag var så himlans glad när jag kom ut från banan så att jag började böla, tror inte ni förstår hur bra detta kändes, om ni kollar på min tävlings termin från i höstas så var det här exakt det vi behövde. 

Msvb rundan! :D 



/Emma

På planet

Sitter på planet på väg till Göteborg nu. Trådlöst internet på planet så det är skönt! Godishyllorna var min favoritplats innan vi gick på! Bloggar när vi är framme!

/Olivia


Dålig bloggning

Har varit i stallet och haft mycket lite läxor så har inte orkat blogga men nu när det är sportlov ska jag komma igång! Red med Emma och Buster den vanliga rundan. Mest skritt men pytte lite trav. Nu på kvällen har jag packat och jag suger på att packa men ska ju bara vara borta två dagar så. Under tiden jag är i Göteborg tar Moa som har sin ponny i stallet hand om lilla prinsessan. Hon ska rida i ridhuset en dag och ute en dag är tanken, kommer gå jätte bra det vet jag!
/Olivia

Tagga tävling!!

Upp klockan 7,30 imorgon för att tagga tävling. Tävlingen är på stjärnan på ekenryttarna i norrköping. Ni får hålla tummarna för att det ska gå super, det kan faktist behövas. Förutsättningarna vi har är en sjuk ryttare, tidig morgon, kall dag, långt att åka. Det ska inte kunna hindra oss för något så det är bara att tuta och köra så bra vi kan. Hoppas självklart på en nolla eller en bra runda utan några stora ryttar missar eller sånt skit.

Nu ska jag slagga, det händer inte ofta att man går och lägger sig innan 23 på fredagar, men tror det kan behövas.

Gul-blått vill vi ha!


RSS 2.0