Hej dålig bloggning!

Ska försöka bli bättre på att blogga!
Idag var det träning för Birre. Hon kändes jätte stel och springig i början. Skulle jag inte ha träning så hade jag nog gett upp. Eller kanske inte men det kändes som det. Jobbade på volter, avsaktningar, fattningar och skänkelvikningar. Lite allt möjligt och red igenom L:A 1. Var lite svårt att rida ordentliga vägar för de var så många andra inne i ridhuset.
Men i slutet red jag på volt och försökte samla och sen rida fram. Var noga med att hon inte skulle skjuta ut höger bogen vilket hon gärna gör. I slutet var hon så otroligt fin! Speciellt i höger varv där hon från början var som en planka!
Kan inte ladda upp bilder, så det blir ett inlägg utan!
/Olivia

Sommarkänslor

Gulleponny <3

Skogen med fina hästen

Idag fick cimpolina massage! Skönt tyckte hon, hoppas hon släpper lite mer i högersidan!
Sen efteråt red jag ut en stund i skogen och klättrade över stenar och i backar. När jag kom tillbaka såg jag att det stog lite hinder på banan, så var tvungen att hoppa några gånger på ett litet räcke, hon kändes super fin!
/Olivia

Gårdagens träning

Tränade för Birre igår. Ebba gjorde i ordning henne åt mig för hade en viktig sak i skolan som jag behövde vara kvar på.
Ponnyn var hu fin som helst! Speciellt i traven som verkligen börjar sitta nu! Men självklart så när traven sitter så börjar galoppen gå sämre. I höger sida i galoppen blir hon ibland lite stum och inte vill ta mina förhållningar och inte ställa igenom. Men hon släppte ändå bra! Jätte nöjd med henne!
/Olivia

Två ponnysar ridna

Igår gick jag och cindy en promenad, var ute i 40 min. Funderar på om det skulle gå att sticka ut och jogga med cindy? Jag vet inte om hon skulle dra iväg eller vad som skulle hända ska pröva nån dag tror jag!

Idag red jag ute henne, började med att skritta i skogen och klättra i en kort men brant backe. Sen kom jag fram till en grusväg längs E4:an där jag tänkte konditionsträna. Jag ville gå till vänster för att sen vända några 100 m fram för att få en bra galoppsträcka. Men det ville inte hästen! hon visste att det var mycket närmare om man bara gick höger direkt! Det är vid sånna tillfällen det lilla stoet i Cindy kommer fram. Hon körde ner huvudet mellan frambenen och backade ner i skogskanten, småstegrade studsade och kastade sig omkring. Men jag fick som jag ville och lyckades galoppera sträckan några vändor fram och tillbaka. Sen fick hon gå ut naken och sola sig i hagen!
Miranda red jag på ridbanan, satt upp en 20x40 bana med koner och tränade lite programdelar ur lite olika program. Vissa stunder gick super och vissa gick inte alls bra. Försökte tänka på att rida mycket med benen trots att hon är ganska stark och vill köra upp huvudet och springa iväg. I slutet la jag upp stibyglarna och då kändes det super!
Har massa bilder på min mobil som jag ska ladda över till datorn, sen måste jag fixa nån som kan ta lite bilder när jag rider också!
/Olivia

Studiedag!

Det är nån mässa i skolan så vi kunde inte vara där, så vi fick studiedag vilket inte gör mig något!

Nu ska jag ta tag i historian som jag har tills imorn, kom på igår att jag har prov imorn. Men jag pluggade ändå inget igår? haha så nu får jag försöka trycka in all tråkig historia idag istället! Sen blir det stallet och rida två fina ponnisar!


Den enda bilden på Cindy som jag har på min skoldata, har den som bakgrundsbild!

/Olivia


Markarbete igår

Var med på samma lektion som Emma var igår. Andra gången jag och cindy "hoppade" om man kan kalla dom där höjderna för hoppning. Tog en paus i mitten och slutade lite tidigare för ville inte köra för hårt redan från början. Hon var duktig. Jobbade jätte mycket med hennes "lilla problem" i höstas innan hon blev skadad, att få ut halsen och länga galoppen för hon blir lätt för kort i galoppen mot hinder och i kombinationer. Så försökte tänka lite på det.
Fick lite bra tips att ta med till dressyren också.
Imorn är jag ledig och ska rida ut Cindy och konditionsträna eller klättra och träna program på Miranda!
Lillasyster och Miranda
/Olivia

Tävlingar i vår

Ska vara med i div.1 i dressyr som ska bli väldigt kul!
Planerad tävlingar just nu:
6 april: LA:1 Rimbo ridklubb chicken cup
15 april: Div.1 omg 1 Täby ryttarsällskap
6 maj: Div.1 omg 2 Sundby ridklubb
27 maj: Div.1 omg3 Årsta runsten
Sen ska det väl förhoppningsvis bli någon fälttävlan också!
/Olivia

Tillbaks igen

Ska bli bättre på att blogga nu!
I söndags red jag lektion för Birre. Cindy är alltid så springig och pigg när jag rider för henne, men hon blir alltid så lugn efter en stund. Tränade på lite olika delar ur L:A1 och div 1 programmen. Arbetade mycket med att få henne att spåra ordentligt på volterna då hon gärna skjuter ut en bog här och var. Men duktig var hon!
Sen red jag ut på burresnurre. Han var pigg och stark - fast det är ju ingen nyhet direkt hehe, men det var roligt!
Hann med att rida lite på en annan av ponnysarna i stallet som var lite busig och körde lite med tjejen som red, så satt upp för att försöka få henne att sluta. Länge sen jag red en sån liten plutt!!
Längtar efter att tävla!!!
/Olivia

Kap verde -12





mami








papi













Äntligen klar

Är äntligen klar med nationella kemi, gjorde precis labben där vi skulle kolla om några ämnen löste sig i matolja!


Start nummer

I LAn på lördagen startar jag som nummer 36 av 43. I MSVBn startar jag som nummer 11 av 14 och i MSVBn på söndagen startar jag som nummer 7 av 15. Tycker att jag har fått bra start nummer varje klass så att jag vet ungefär hur det ligger till och lite sånt, om man måste satsa fullt ut eller om man ska safea!


Dagens ridpass

Buster: Sofia red dressyr på honom på ridbanan till att börja med och han var hur fin som helst, en riktig dressyrponny. När hon hade ridit klart hoppade jag upp och fick lite tips på hur jag ska få honom lika fin, men när jag gjorde så ville han ändå inte, han vet mina svagheter den lilla satans ponnyn. I slutet fick jag ändå till formen på honom i galoppen iaf.

Prince: Han gick markarbetes lektion för Anna, vi började med att rida mellan två bockar på olika antal galoppsprång och jag varierade mellan 4 och 8, 6 var normalt eller lite framåt. Sen red vi en studslinje med 5-6 hinder, det gick bra men jag blev tillsagd att jag behöver ha honom mer framför mig på högre höjder vilket jag aldrig har hört tidigare, eller? När vi hade hoppat igenom linjen åt båda hållen så la vi in en till bock som låg 4 galoppsprång innan/efter man hade hoppat studsen. Allt gick bra och hade inte särskillt svårt med något, men det var bra övningar och grunder till hoppningen.

framridning i botkyrka


Hästarnas vecka

Prince:
Tisdag: markarbete (lektion)
Onsdag: skrittas/ridas ut
Torsdag: trim i ridhuset/utebanan
Fredag: rida ut
Lördag: skritten
Söndag: skritten/ trim i ridhuset

Buster:
Tisdag: trim i ridhuset
Onsdag: hoppträning
Torsdag: jossan rider
Fredag: hoppa i ridhuset
Lördag: tävling la msvb runsten
Söndag: tävling msvb runsten

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3192756/images/2012/pic_194719568.jpg" class="image">


Dressyrhäst nr:1

Red dressyrlektion på Prinskorv igår. Han var super duktig, vi gjorde massor med tempo växlingar, skänkelvikningar, galopp piruetter, förvänd galopp, tagen bakdel och massor med annat. Ingenting var så särskillt svårt eller något vi behövde hålla på med länge för att klara. Jag måste få mamma att filma någon gång så att ni får se!

Han är riktigt rolig att rida dressyr på för han är väldigt väl riden!


RSS 2.0