Amazing!

Prince var helt underbar, självklart stel men det får man acceptera. Han har faktiskt stått i box i två veckor. Trodde att han skulle vara ganska galen men han höll sig på marken hela tiden och var till och med lite seg. Imorgon ska han få gå ut i hage och ridas på utebanan. Mitt mål just nu är att jag ska ha korta tyglar och mycket ben på det så att han jobbar upp sig!

Buster fick springa av sig i skogen , det hade han inte gjort på länge så det tyckte han var kul så det ska han få göra imorgon också!


Lyckan som uppstår när jag får höra att jag får rida Prince idag!!

Pratade med mamma nyss och hon sa att jag kan rida Prince idag för han har fått på sig en sko. Troligtvis kommer han att vara galen, men det gör inte saken sämre, jag sa till mamma att hon skulle ta med sig en kamera så att hon kan filma, så kan ni få se hur det ser ut! Jag kommer få rida i alla gångarter men inte så länge.


Engelska nationella *check!*

Nu har jag precis skrivit klart engelska nationella uppsatsen, skönt som satan. Man skulle skriva om någon som betyder väldigt mycket för en så jag skrev såklart om min lilla ponny! Skrev om dagarna på runsten som om ett bra minne jag hade och massa sånt... Hoppas att det gick bra!


when I say jump you say how high?!


LÖKIGT men ren jävla lycka var det asså!


Love ♥


Prince det cp barnet!


Prince provridningen


Little Prince 1,40 stört fin häst!










Mål med Prince, långsiktiga och kortsiktiga.

Kortsiktiga:

• Kvala 1,30 innan sommaren är slut, 2 nollor i 1,20
• Bli stabila i 1,20
• Få honom kort och kompakt så att han jobbar mer med ryggen och hoppar upp sig bättre.
• VINNA MASSOR OCH HA SKIIT KUUL!

Långsiktiga:

• Debutera 1,30 i år
• Kvala 1,40 innan nästa sommar 2 nollor i 1,30



Prince 1,35 på Runsten 2011 foto:moi!

Vad som hänt sen sist

Börjar med Prince, veterinären kom ut i onsdags och konstaterade att det är något i hoven, vilket vi redan visste. Dagen efter kom hovslagaren för att kolla exakt vad det var och såg att det var en hovböld som han började öppna upp, men vi behövde åka till en klinik för att bedöva hoven och få ut allt. Så i fredags åkte mamma in till ATG i täby för att fixa det och det gjorde dem även om dem egentligen inte hade tid men eftersom Prince inte kunde gå så behövdes det lösas akut. Nu ska Prince ut och gå 2 gånger om dagen och varannan dag ska vi byta gips på foten och medan han har gipset på sig så har han boxvila. På fredag ska han få på sig skon igen och då kan jag troligtvis börja rida igen!!! :D

Buster har haft en galen period där han knappt har varit ridbar i hoppningen men jätte fin i dressyren. I onsdags fick han ta hoppningen och han var galen och bara sprang eller tvärnitade av att jag tog tag i honom. I torsdags samma sak men då ännu värre när vi var på roslagen med elit och hoppade, antingen tvärnit av att jag tog tag eller sken och okontrollerat. I fredags red jag barbacka en stund i ridhuset och trimmade lite dressyr för att passa på nu när han var så fin. Igår var det tävling på Södertörn och då var han hur fin som helst och räddade mig massor när jag red jätte dåligt i La men jag kom runt med fyra fel men det var bara en nolla och en snabbare fyra felare så jag kom 3a!!! I msvb gick det mycket bättre och jag hade bättre grund tempo. Det var bara in i kombinationen som jag kom för nära så han rev in men lyckades klara b och på sista var jag före med överlivet och jag kom lite för nära så han petade den också men han var hur fin som helst och banan var jätte svår!

Finaste ponnyn!!


Fina ponnyn

Just nu går hon som en klocka, klart att de finns mycket kvar att träna på. Men överlag känns hon bara så jäkla fin. tycker hennes hals blivit så fin nu också, i början av hösten hade hon underhals och var väldigt spänd i formen. Nu är halsen jämnt och fint musklad och hon går avspänt!
Idag ska vi skutta hinder. Tänkte ställa fram lite småhinder och träna förvändgalopp.
/Olivia

Sammanfattning av senaste tiden

Har ju varit dålig på att blogga på den senaste tiden eftersom jag haft vädligt mycket att göra men tänkte berätta lite kort om vad som hänt!
Startade en L:A1 som gick helt okej med tanke på omständigheterna. Hamnade i mitten. Cindy hade levt rövare i transporten dit och haft ner en frambom så hon var dyblöt av svett eftersom hon fått kämpa så mycket under tiden vi åkte.
På vägen hem lyckades hon istället få över höger framben över frambommen. Som tur märkte vi det bara efter någons sekund och kunde stanna och ta ner benet. Men när vi kom hem och lindat av märkte jag att hon var väldigt svullen. Fanns inte så mycket att göra för tillfället då klockan var 21.30 så satt på Back on Track och åkte hem.
Veterinären kom ut på måndagen och kollade ifall det var en eventuell senskada, men det var bara ett slag mot benet som tur var! Efter två dagars vila och en lugn dag efter att veterinären varit ut var det bara några få dagar kvar till div 1 tävlingen.
Så den startade vi i söndags och lyckades få ihop 61,6 %, lite snålt tycker jag allt för det kändes bra mycket bättre!
Men ändå nöjd och laget lyckades komma 4:a med mindre än 1 % utanför placering om jag minns rätt.Nu taggar vi inför träning med laget på fredag, programridning på tisdag och eventuellt tävling i Eskilstuna nästa helg!
Måste bara skriva att vi bytt transport eftersom Cindy uppenbarligen inte gillade den vi åkte med till Rimbo som var första gången hon åkte i. Hon gillar att åka brett, så nu har vi en med sne mellanvägg, plastskynke och extra hög frambom ;)
/Olivia

Häst ledig dag

Idag är jag helt häst ledig och har bara suttit och pluggat hela kvällen. Snart ska vi väl äta och sen är det plugg som gäller resten av kvällen också... Suck! Aja nu har ni fått en aning om vad jag gör ikväll, nu ska jag fortsätta puss och kram!


Bilder tagna på samma tävling, samma hinder, samtidigt


RSS 2.0