Gårdagens hoppträning!


Mer fina bilder


Ridit två hästar idag

Ingen skola idag för lektionerna var inställda så kom jätte tidigt till stallet. Red först en storhäst som heter Mckee och hoppade honom på banan. Första gången jag red han och det gick bra, lite seg i början men kom igång sen!
Sen red jag ut Cindy. Red bara en kort sväng längs E4:an, och när jag kom travande ser jag att det ligger en pinne lite längre fram på vägen. Men tänker inte mer på det förrens Cindy sätter ner hoven 1 cm ifrån den och den rör på sig. Fy trodde jag skulle dö hahah, är livrädd för ormar. Men jag överlevde och red vidare.
Imorn blir det att rida 3 hästar Toppe, Cindy och miranda, och alla ska ridas dressyr på. Kanske att jag tar fram ett hinder och jobbar lite över det när jag rider Cindy för lite omväxling. På söndag blir det sista div 1 omgången på Toppe som står i stallet.
//Olivia

Bilder från Märsta.


Without saying a word you can light up the dark


Dagens KAOS!

Idag skulle jag och Buster åka till Hamre och rida LA MsvB som jag har skrivit tidigare. Så jag och mamma gick som vanligt upp tidigt för att fixa allt och vi var i stallet tidigare än vanligt för att jag skulle hinna både duscha, knoppa och gå en liten sväng. Allt det gick bra och även resan till hamre. När jag kom dit kände jag att jag hade väldigtont i magen och kände mig virrig i huvudet och lite så. Det blev liksom inte bättre eller värre medan vi stog och väntade. När vi sen skulle gå banan blev det mycket sämre och jag kunde knappt gå klart hela för att jag kände mig svim färdig. Såjag tog mig bort till bilen och mamma som var där och satte mig ch försökte sitta stilla och känna efter om jag skulle klara av att rida. Men tillslut valde jag att inte starta och mamma gick och strök mig. Hela vägen hem sen satt jag och rörde på mig och inte klarade av att sitta still. Vi åkte förbi apoteket på hemvägen och köpte alvedon i sugtabletts form som jag fick ta men efter att jag hade haft den  unnen ca två sekunder var mamma tvungen att stanna bilen så att jag fick luta mig ut och spy. Hela vägen ham sen satt jag och hade riktiga kramper i magen och i benen. Tillslut när vi hade ca 20 min kvar till stallet så somnade jag och för att jag hade så ont. När jag vaknade sen var jag nästan som vanligt igen!

Prince fick som ni kanske förstår vila! Imorgon är jag förhoppnings på ben igen... då står 5 hästar påschemat! :D 


Dressyr på banan

Igår var det hoppning, det gick inte alls bra. Ett av dom passen man bara vill glömma.
Men idag var hon fin, red dressyr på banan i 30 min. Lite loj och stel i höger sidan men annars fin.En kompis var med och tog lite bilder.
/Olivia

Hästarnas helg!

Imorgon åker jag och Buster till hamre i västerås och hoppar LA och MSVB. Tagggggga! satsar på placering i båda men det skulle inte skada om någon av rundorna var felfria också!

startar som nummer 3 av 23 i LA och som nummer 2 (+ en efteranmäld) av 7 i MsvB

Prince får gå på ridbanan om jag orkar efter, annars skadar det inte om han vilar heller.

På lördag har jag och olivia 9 hästar varav 3 egna (mina två + cindy) och alla Bredbergs hästar som är 6 stycken (Calida, Pyttan, Tilly, Fighter, Rut och Wilbert). Buster kommer att få vila eller gå i skritten och Prince trimmas på banan. Alla andra rids troligtvis ut eller kanske på banan. Cindy vet jag inte Olivia får bestämma över henne själv!

På söndag är det Prince som får tävlas, det är i Märsta och jag rider 1,10 och 1,20. Det är första ute tävlingen, andra 1,20 och första tävlingen på över en månad. TAGGA!!!

förra gången jag red 1,20


Filmer från gårdagens hoppträning... hästarna var super hela tiden

Buster:



Prince:


Busters hals har blivit lite biffigare, då och nu!





nu!


Tävlade i söndags

I söndags var det tävling på Väsby ridklubb. Red ju till tävlingen vilket slutade med att jag gick till Väsby för hon vägrade gå framåt hehe. Men när jag kom fram väntade jag en stund och sen red jag fram en stund i trav och galopp.
Red programmet och hon var fin. Jag gjorde en del missar men Cindy skötte sig bra så vi fick 69 % och en 4:e plats. Jag fick rosett plakett och vita kombibenlindor!
I andra klassen var Cindy jättetrött, inte så konstigt efter så mycket ridning. I den här klassen red jag mycket bättre men efterom Cindy inte hade nåt tryck blev det inge power i ökningarna och hon var lite grinig genom hela programmet. Tyckte domaren dömde väldigt konstigt och klagade på konstiga saker typ det enda som kändes bra. Fick 60 %, men så illa var det verkligen inte! Men jaja, och jag kan inte ens säga att det går bättre nästa gång för det här var ju sista tävlingen...

Bilder från förklassen på söndagen

















foto: Malin Sundmark

Filmer från förra helgen

förklass La + edsbro:



lagklass La + edsbro:



förklass La roslagen:


Resultatet från roslagen förrra helgen

La förklass, superfin ponny som skötte allt super, försökte bara få en bra runda då jag visste att de som hade utgått i omhoppningen var placerade. 0a i grunden skulle alltså räcka långt, nolla gick jag och i omhoppningen så backade han inte av in i kombinationen så jag rev in men klarade resten så jag kom 3a! Det var verkligen såhär som jag ville ha det, utom rivningen såklart, men nöjd är jag. 

I lagklassen så var han super trött, det var första ute tävlingen och det var på två jätte stora grus banor så han orkade ingenting i slutet. Jag kände på mig att han skulle vara trött men inte så trött som han faktist var men jag förstår honom.


5 månader med Prince idag!


RSS 2.0