Tävlingsresultat- Rådmansö

Kan börja med att säga att banan till 100 % bestod av LERA. Det var många som åkte dit och strök sig på grund av det, men jag ville ge det en chans och det kändes ändå som att det skulle funka.

1,10 bed A:0/A:0 :
Hade jätte svårt att hitta avstånd så rundan blev lite ryckig och i kombinationen så kom han väldigt kort in och fick in två istället för ett galoppsprång där inne. Men han klarade alla hinder och i omhoppningen gasade jag ingenting utan kortade upp honom lite till och gjorde lite snävare svängar och på sista linje som var rakt fram började jag gasa. Gick in på en andra plats men blev ner puttad till fjärde placeringen. Jag är inte jätte nöjd men ändå nöjd på grund av förutsättningarna och jag vet hur mycket prince hatar lera.
 
1,20 bed A:0
De första sprången blev lite som i första klassen och jag kom lite i botten och så men han klarade allt fram till kombinationen där det tog stopp. Kom kort in och rev det och ville då trycka på framåt och lättade pytte lite på stödet och då stannade han, jag gjorde såklart samma fel när jag tog om det fast än han kom bättre in då. Jag skyller bara på mig själv och underlaget. Jag måste bara lära mig att aldrig släppa på stödet... Det är bara att träna massor med kombinationer.
 
Kanske laddar upp 1,10 filmen någon dag men det är inte så mycket att se...
 
Ni får lite leriga bilder just nu:
 
 
 
måste säga att schabraket passade alldeles uutmärkt till kavajen, luvan och rosetten!!

Vad vi gjort sen i torsdags

Torsdag: Då tränade vi ju för Rebecka. Det gick bra och han kändes fin! Hotten är lite svag i högergaloppen och vill inte riktigt sätta vänster bak under sig i det varvet. Han skjuter gärna in rumpan innanför spåret också. Så då brukar vi jobba mycket öppna på volt och förvänd sluta, då brukar det lossna. I torsdags lossnade han väldigt fort och ökade fint och gjorde jättebra skänkelvikningar.
 
Fredag: Hade jätte lite tid på mig att rida för skulle till en kompis som fyllt år. Så skrittade och travade i sommarhagen och klättrade lite i en backe. Red i typ 45 min så han fick i alla röra på sig lite.
 
Idag: Idag red jag dressyr inne och det gick inte alls bra. Kan ju berott på att jag red som en kratta och red första gången i mina nya dressyrstövlar. Har sår efter dom jävla stövlarna hahha, men det blir nog bra efter några gånger! Han pendlade mellan att dra iväg och vara stark och vara slö. Men men alla dagar kan inte vara på topp!
 
bild från andra ridpasset hemma!
 
/Olivia

Hotten totten som bebis!

Gjorde i ordning ett inlägg med massa bilder på Hotten från hans uppfödare som kontaktade mig på facebook i onsdags. Men det försvann ju så gjorde ett nytt istället!
 

Hotten 2 år gammal, bilden skulle likaväl kunna vara tagen igår hahah!
 
Tycker inte Hotten är jättelik sin mamma, hon är fux med bläs och har vitahalvstrumpor på 3 ben.
Mamma Herina.
 
Lite mer lik pappa då tycker jag. Qalle 1046
 
/Olivia
 
 
 

Det vackraste jag vet


Nytt i hästgarderoben

Sjukt snyggt, stilrent men ändå matchande till min röda animokavaj


Skrev ett långt inlägg....

Hade skrivit en långt inlägg med massa fina bilder och då stängs det ner och vill inte komma tillbaka! Orkar inte skriva om det nu så gör det imorgon! Då ska jag träna för Rebecka min dressytränare också så det ska bli kul. Nu ska jag sova!
Ska ta lite bilder på hotten i helgen också tänkte jag, har knappt några!
 
/Olivia
 

Trött emma på tåget!

Sitter med Sofia på tåget till stallet nu, eller jag är framme på nästa station. Där blir vi hämtade och åker till stallet. Var ju inte där igår så det ska bli skönt att få andas lite hästluft. Då kanske jag blir lite piggare också. Idag har vi suttit på en ordförande utbildning till något som heter ungdomsparlamentet!! Det bästa var väl sista fikan då vi fick massor med bulle!! :D


Nu är det dags att tagga nästa tävling

På lördag är det dags för nästa tävling igen, 1,10 1,20 på Rådmansö blir det. Nu är det bara att kötta då 1,10 är en A:0/A:0 och 1,20 är en A:0.
 

Hoppat

Igår fick Hotten bara promeneras en sväng och idag blev det lite hoppning.
 
Sofia och Moa hjälpte mig och kom på bana och höjde hinder och sånt. Jag har ju inte hoppat ordentligt på jätte länge men det var roligt. Hoppade lite olika hinder och avslutade med en kort bana på 90-1 m. Han är väldigt ärlig så ha hoppar i alla lägen. Tre av de sista sprången vart jag lite backig i handen men avslutade med två bra språng. Imorgon blir det uteritt med Toppis och Sofia!
 
 
Bild från helgen!
 
/Olivia

Något som jag inte har berättat

Jag har kanske glömt och berätta det här men varje tisdag så rids Prince av Mia Coldheart inför globen. Så om det inte inte händer något eller så, så kommer Prince att vara med i på Stockholm Horse show i globen i år! Det blir jätte spännande och det har gått jätte bra de tre gånger som hon har tränat nu.

 
 
Mia och Buster förra året... ett av de absolut bästa minnena med min stjärna.

Duktiga Princen

1,15 Bed A:0/A:0: Red som jag ska hittade bra distanser på de flesta hinderna men det var väl någon gång som jag kom lite nära och lite långt ifrån men inte mycket att säga när hästen sköter sig exemplariskt. Gasade på lite i omhoppningen, tog lite snäva svängar och hästen hoppade. Gick in som ledare när det var 3 ekipage kvar och såklart kommer Malin (klubbkompis) in som näst sista och slår tiden med 0,8 sek. Aja jag var super glad och är det fortfarande.
 
 
 
 
 
1,20 Bed A:1a Katastrof framhoppning, jag kom över oxern första gången jag hoppade den och sen bara stannade han och stegra och stanna och stegra och jag blev skit ledsen för jag kände att jag inte gjorde något fel och sen sänkte dem och bräddade ännu mer (den var föör bred redan innan) sen kortade dem ihop den igen och höjde ocg då hoppade han över, kom över två språng på säkert sju försök. Hade katastrof känsla när jag kom in på banan men jag ville verkligen sätta nollan så jag red och red och red. Jag red bra, hästen skötte sig super hittade jätte bra avstånd, höll i tyglarna hela vägen och red som bara den. Gick 0a i grunden och fick 4 fel i omhoppningnen men jag är jätte nöjd eftersom dem höjde 5-10 cm till omhoppningen och jag har aldrig innan hoppat bana på den höjden. Fick ett stopp på ett räcke för att jag höll i honom hela vägen och kom aldrig riktigt till ridning. Kan bara skylla på mig själv för det, men resten gick galant. Tänk för 1,5 månad sen stannade jag ut mig i 1,20 typ tre på rad och nu efter lite träning så går allt som på rälls. Kom dock två utanför placering i DMet. Nu känner jag mig verkligen trygg i 1,20 och ska sätta en till lugn säker nolla och sen börja rida lite mer mot klockan.
 
 
 
 

 

Att blogga är inte min grej

Ska väl försöka börja blogga igen hahah. Fast har sagt det nu några gånger.....
 
Idag startade jag och Hotten vår första tävling. Red en LB:3 och en LA:4.
 
I LB:n var han lite seg men red igenom hela programmet med bara en miss. Det var en galoppfattning som han inte riktigt tog så den vart sen så en 5:a på den. Men annars var det mycket 7:or och 8:or så det var roligt! 69,4 procent fick jag! Det blev en tredje plats men det var inte mycket som skiljde 1:an, 2:an och mig.
 
I LA:n var han mer fram för skänkeln men ökningarna i trav ville inte riktigt hela vägen som dom gjort på träning nu den senaste veckan. Men men en 6:a och en 7:a så det var väl okej. Fick en miss på ena bakdelsvändningen men överlag en helt okej ritt ändå! Fick 64 % och 0,2 % utanför placering.....så surt hahah!
 
Min bild ville inte laddas upp :(
/Olivia
 
 
 

Nu rullar vi mot Värmdö och DM!


Behöver jag säga att du är perfekt i mina ögon!



Tävling på lördag

På lördag är det dags för tävling igen, rider 1,15 och 1,20 på Värmdö. 1,15 är bed. A0/A0 och 1,20 A:1a då det är dm för juniorer och young riders. Nu ska jag sätta den där nollan så att jag är kvalad 1,30. inte för att jag ska starta 1,30 ännu utan bara för att det är så skönt att bara kunna sätta 0a på 0a på 0a och verkligen få allt att sitta på plats och kunna rida mot klockan, samla placeringar och allt sånt.
 
 



RSS 2.0